09 marts, 2013

Krāsu virpulis

Ir marts. Gaisā jau virmo pavasaris.Arī gaiss smaržo savādāk, īpašāk, pavasarīgāk. Bet pāri visam ir atgriezusies baltā ziema ar milzīgām sniega kupenām un apsnigušiem kokiem. Arī aukstumiņš ik pa brīdim iekož. Un vakaros braucot uz bērnudārzu, kad neviens netraucē ieslēgt tālās gaismas un traukties pa meža ieskautu ceļu, tas izskatās ļoti spocīgs, apsnigušas egles, gaismu apspīdētie tumšie nostūrīši... tiešām spocīgi.
Bet sirdī pavasaris un krāsu virpulis. Vienā no aukstuma uzvaras gājieniem tika realizēta ilgi lolota ideja - jauna zig-zag šalle, tāda liela un koša. Zig-zag motīvs atrasts, dzija iegādāta un process ir vainagojies rezultātā. 

Izmantotais zig-zag motīvs.


Izmantoju strīpu ģeneratoru (lai pašai nav jāpiedomā par krāsu salikumiem un atkārtojumiem, ņēmu gatavu) tika izveidots arī krāsu salikums. Mājaslapā atrodamais "strīpu ģenerators" ļauj izvēlēties dažādu toņu krāsas, atkārtojumu skaitu un kopējo rindu skaitu (līdz 1000). Rezultātā ir gan krāsainais risinājums, gan tehniskais apraksts. Ja salikums īsti neiet pie sirds, atjauno un tik ilgi, kamēr risinājums ir acij tīkams. Mans salikums un atšifrējums.



Nepieciešamās dzijas aprēķins
Izmantotā dzija: Venezia (50% vilna, 50% akrils),(rozā, gaiši zilā, sūnu zaļā un saulaini dzeltenā). Vienā filcē 50g +/-115m
Tamboradata: 4.5
1 filcīte = ~15 tamborējuma rindas

Lai aprēķinātu cik tieši dzijas būs nepieciešams ņēmu talkā exceli. Kopā 54 rozā rindas (4 filces), 41 sūnu zaļās rindas (3 filces), 56 gaiši zilās rindas (4 filces) un 46 saulaini dzeltenās rindas (3 filces). Filču skaits noapaļots uz augšu.

Un šāds ir darba rezultāts...
gan izklātā veidā (vēl ar mazām astītēm)
 

gan jau sildot





vanadzēni

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru